Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kopřivový sirup Nápoje
23. 04. 2018

Kopřivový sirup

Ingredience
- +
  • mladé lístky kopřiv: 70 g
  • voda: 2 l
  • bio citrony: 2 ks
  • třtinový cukr: 1500 - 1700 g
  • kyselina citronová: 3 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Kopřivový sirup - recept

Citrony umyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do vody, svaříme a necháme vychladnout. Přidáme omyté kopřivy a necháme společně 24 hodin v uzavřené nádobě. Kopřivy scedíme a do tekutiny přidáme cukr a kyselinu citronovou. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. 

Kopřivový sirup lijeme do uzavíratelných lahví a skladujeme na temném, chladném místě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

koprivovy-caj.jpg Nápoje

Kopřivový čaj na jarní detox

Kopřivy natrháme nejlépe mladé (na jaře). Listy otrháme a nasekáme. Dvě polévkové lžíce lístků dáme do hrnku a zalijeme vroucí vodou. Hrnek zakryjeme a necháme 15 minut louhovat. Pokud si chceme pročistit…

Doporučené recepty

Krůtí medailonky na medu

Hlavní jídla: Krůtí medailonky na medu

Na pánvičce smícháme rozehřátý olej se sójovou omáčkou, medem, kari kořením, solí a pepřem dle chuti. Zamícháme,…

Avokádové pesto

Ostatní: Avokádové pesto

Zralé avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a v míse jej rozmačkáme vidličkou. Rozmačkané avokádo vložíme do mixéru,…

Silný hovězí vývar z kostí

Polévky: Silný hovězí vývar z kostí

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a…

Ovesná kaše

Ostatní: Ovesná kaše

Ovesné vločky dáme spolu s mlékem a medem a skořicí nebo perníkovým kořením do rendlíku nebo malého hrnce a pomalu…