Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem Hlavní jídla
07. 11. 2017

Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem

Ingredience
- +
  • vařené brambory: 500 g
  • hrubá mouka: 100 g
  • krupice: 50 g
  • malé vejce: 1 ks
  • uzené maso: 250 g
  • sůl
  • sádlo
  • cibule

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem – recept

Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s moukou, krupicí, vajíčkem a trochou soli, vypracujeme těsto, tak aby se netrhalo. Z těsta odtrháváme kousky, do kterých balíme na kousky nakrájené uzené maso. Část masa si odložíme.

Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem vaříme v osolené vodě přibližně 15 minut podle velikosti. Do malého kastrolu dáme rozehřát sádlo, do kterého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek uzeného masa a orestujeme. Přidáme k hotovým knedlíkům. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bezlepkove-bramborove-knedliky.jpg Hlavní jídla

Bezlepkové bramborové knedlíky

V hrnci uvaříme brambory ve slupce doměkka, oloupeme, necháme vychladnout a prolisujeme nebo je nastrouháme najemno. V míse nebo na pomoučeném válu smícháme brambory, vejce, škrob, mouku a sůl (podle chuti) a…

Doporučené recepty

Noky do polévky

Polévky: Noky do polévky

Trochu mléka utřeme se solí a vejcem. Postupně budeme přidávat mléko a mouku, nakonec nadrobno nakrájenou…

Ovocný salát s kuřecím masem

Saláty: Ovocný salát s kuřecím masem

Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na troše oleje orestujeme z obou stran dozlatova. Můžeme je také…

Kachní škvarky

Předkrmy a chuťovky: Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým…