Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Indická pakora Předkrmy a chuťovky
05. 06. 2019 Přečteno: 1367x

Indická pakora

Ingredience
- +
  • cibule: 1 ks
  • střední brambory: 3 ks
  • hladká mouka: 100 g
  • čerstvý koriandr: 1 PL
  • sůl: 1 KL
  • sušený zázvor: 1 KL
  • římský kmín: 1 KL
  • kurkuma: 1 KL
  • garam masala: 1 KL
  • špetka mletého chilli
  • olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Indická pakora - recept

Indická pakora - recept

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy) a důkladně promícháme. V hrnci nebo woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do směsi přidáme asi 2 lžíce studené vody a opět promícháme, až se vytvoří husté těsto, které obalí zeleninu. Poté ihned smažíme.

Správnou teplotu oleje otestujeme tak, že do něj vhodíme kousek směsi. Pokud rychle zhnědne a ihned stoupá na hladinu, je olej připravený. Lžící vkládáme do oleje kousky směsi a pomocí děrované lžíce hotové vytahujeme. Pakoru odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk

Indická pakora se podává s oblíbeným dipem, například s domácí chilli omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

paleni-zahy-pyroza.jpg Předkrmy a chuťovky

5x nejlepší přírodní prostředky proti pálení žáhy

Ve chvíli, kdy nás začne trápit pálení žáhy, je nutné zamyslet se nad tím, co vkládáme do úst. Rozhodně je nutné vyhýbat se příliš kořeněným a slaným…

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Předkrmy a chuťovky

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

bylinkove-brambory.jpg Předkrmy a chuťovky

Bylinkové brambory

Brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Bylinky a česnek nasekáme. Brambory vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem, řádně osolíme, opepříme, posypeme česnekem a bylinkami. Lehce brambory sádlem také polejeme a…

kure-pecene-s-bramborami.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuře pečené s bramborami

Brambory ve slupce asi 15 minut povaříme. Poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuře osolíme, opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a drceným kmínem. Nakrájené brambory naskládáme na dno pekáče vymazaného…

porkova-polevka-s-bramborem.jpg Předkrmy a chuťovky

Pórková polévka s bramborem

Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo, na které podusíme nakrájenou cibuli do změknutí. Přidáme nasekaný česnek a pokrájený pórek. Dusíme asi 10 minut, podlejeme trochou vývaru. Přidáme na kostky nakrájené a…

Doporučené recepty

Cheesecake s bílou čokoládou

Dezerty: Cheesecake s bílou čokoládou

Sušenky nalámeme na menší kousky a rozmixujeme. Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a hmotu napěchujeme na dno…

Jednoduchý máslový krém s pudinkem

Dezerty: Jednoduchý máslový krém s pudinkem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr, zbytek mléka…

Jambalaya

Hlavní jídla: Jambalaya

Kuřecí stehno nakrájíme, osolíme, opepříme a v hlubší pánvi na oleji prudce osmahneme ze všech stran. Cibuli…

Žampionový krém bez mouky

Polévky: Žampionový krém bez mouky

Cibuli nakrájíme najemno a na másle opečeme dozlatova. Poté přidáme nakrájené žampiony a opékáme přibližně 2…