Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka gazpacho Polévky
23. 08. 2017

Polévka gazpacho

Ingredience
- +
  • rajčata: 4 ks
  • okurka: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olivový olej: 1 PL
  • vinný ocet: 1 PL
  • rajčatové pyré: 2 PL
  • cukr: 1 KL
  • bazalka 
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Polévka gazpacho – recept

Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou bazalku, utřený nebo nastrouhaný česnek, olivový olej, vinný ocet, rajčatové pyré a cukr. Vše rozmixujeme. Nakonec polévku zředíme vodou podle požadované hustoty. Polévku gazpacho stačí už jenom dochutit solí a pepřem a můžeme podávat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Ryba na jehle

Hlavní jídla: Ryba na jehle

Rybu opláchneme a vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky a smícháme s trochou soli, pepře a oregana.…

Boží milosti

Dezerty: Boží milosti

V míse smícháme mouku, krupicový cukr, špetku soli a bílé víno. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zakysanou…

Kuře na víně

Hlavní jídla: Kuře na víně

Kuře společně s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením naložíme do červeného vína a necháme jej přes noc…

Teriyaki omáčka

Ostatní: Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme…