Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Cuketová buchta Dezerty
30. 03. 2016

Cuketová buchta

Ingredience
- +
  • středně velká cuketa (asi 400 g): 1 ks
  • hladká mouka: 450 g
  • třtinový cukr: 250 g
  • kefírové mléko nebo podmáslí: 100 ml
  • vejce: 2 ks
  • kakao: 100 g
  • olej: 100 ml
  • rozpuštěné máslo: 100 ml
  • kypřící prášek: 1 KL
  • sůl: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

align="justify">Cuketová buchta – recept

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience pak postupně přidáváme do tekuté směsi a mícháme. Následně přilijeme kefírové mléko. Cuketou omyjeme, oloupeme, zbavíme dužiny a nastrouháme ji nahrubo. Necháme ji odpočinout a po chvíli z ní vymačkáme přebytečnou šťávu. Nastrouhanou cuketu přidáme do vzniklé směsi a zamícháme. Vše nalijeme na plech a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Cuketová buchta bude ještě lepší, pokud ji před pečením posypete vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a kousky hořké čokolády.

Cuketová buchta nabízí celou řadu variací. Pokud si hlídáte postavu, můžete hladkou mouku nahradit celozrnnou, přidat můžete také oblíbené koření. Skvěle se hodí například kardamom nebo skořice.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kefirovy-cokoladovy-dort.jpg Dezerty

Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…

velikonocni-mazanec-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…

pernik-z-cukety.jpg Dezerty

Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…

jablecna-buchta-na-plech.jpg Dezerty

Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a…

Doporučené recepty

Fasolada

Hlavní jídla: Fasolada

Fazole namočíme nejlépe přes noc do vývaru. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme spolu s fazolemi. Na tuku…

Plněná cuketa s krůtím masem

Hlavní jídla: Plněná cuketa s krůtím masem

Mleté krůtí maso smícháme s trochou soli, pepře, majoránky, tymiánu, nastrouhaným česnekem a šalotkou a asi…

Dýňová polévka s mrkví

Polévky: Dýňová polévka s mrkví

Použijeme-li dýni Hokkaidó, pouze ji zbavíme semínek, u ostatních druhů dýní musíme i oloupat slupku. Dýni a mrkev…

Buchta se zakysanou smetanou

Dezerty: Buchta se zakysanou smetanou

Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a…