Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Baba Ganoush

Ingredience
- +
  • lilek: {1}
  • tahini sezamová pasta: 3 KL
  • olivový olej: 1 PL
  • česnek: {1}
  • citrón: {0,5}
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Baba Ganoush - recept

Baba Ganoush – recept

Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50 minut. Během pečení každých 10 minut lilky otáčíme. Po upečení lilky rozpůlíme. Když lilky vychladnou, odstraníme dužninu, přidáme sezamovou pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a olivový olej a dobře rozmixujeme. Baba Ganoush servírujeme s pita chlebem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Omáčka chimichurri

Ostatní: Omáčka chimichurri

V míse smícháme vinný ocet, rozdrcený bobkový list, olivový olej, prolisovaný česnek, chilli koření, rozmarýn,…

Pagáče se škvarky

Předkrmy a chuťovky: Pagáče se škvarky

Škvarky umeleme na masovém strojku a smícháme s vajíčkem, mlékem, moukou, solí a droždím. Droždí se do těsta jen…

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Hlavní jídla: Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Maso na kuřecí satay nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Ze skořice, mletého pepře, kmínu, cukru a sójové…

Mazanec

Dezerty: Mazanec

Rozinky namočíme do rumu na 30 minut a vymačkáme, mandle nakrájíme na plátky. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné,…