Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou Hlavní jídla
20. 06. 2018

Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou

Ingredience
- +
  • vepřová panenka: 400 g
  • anglická slanina: 80 g
  • rozmarýn: 1 PL
  • stroužky česneku: 1  ks
  • olej: 1 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
class="western">Vepřové medailonky z panenky - recept

Maso nakrájíme na špalíčky asi 4 cm vysoké, osolíme, opepříme a obalíme do plátků slaniny. Pod slaninu dáme pár jehliček rozmarýnu. Česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje (nemusí být moc, protože slanina ještě pustí tuk), orestujeme na něm česnek asi 1 minutu a odstraníme ho z pánve. Česnek slouží pouze k ochucení oleje, na kterém se bude připravovat maso. Medailonky zprudka opečeme ze všech stran, přibližně 3 minuty z každé strany podle tloušťky masa. Chceme-li mít vepřové medailonky z panenky pořádně propečené, necháme je opékat ještě o 1 - 2 minuty déle.

Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou se hodí k opečeným bramborám, které můžete připravit v oleji zbylém po opékání masa - díky tomu budou krásně vonět. Skvěle se hodí jako příloha také opečné fazolové lusky, které rovněž můžeme zabalit do plátku slaniny. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 10 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Langoše

Hlavní jídla: Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a…

Vločková polévka

Polévky: Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé…

Smaženice z lišek

Hlavní jídla: Smaženice z lišek

Lišky očistíme, větší překrojíme, malé necháme vcelku. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou…

Sušená nakládaná rajčata

Ostatní: Sušená nakládaná rajčata

Rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a rozložíme na sušící rošt. Sušíme je podle typu dané sušičky.…