Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- anglická slanina: 80 g
- rozmarýn: 1 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso nakrájíme na špalíčky asi 4 cm vysoké, osolíme, opepříme a obalíme do plátků slaniny. Pod slaninu dáme pár jehliček rozmarýnu. Česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje (nemusí být moc, protože slanina ještě pustí tuk), orestujeme na něm česnek asi 1 minutu a odstraníme ho z pánve. Česnek slouží pouze k ochucení oleje, na kterém se bude připravovat maso. Medailonky zprudka opečeme ze všech stran, přibližně 3 minuty z každé strany podle tloušťky masa. Chceme-li mít vepřové medailonky z panenky pořádně propečené, necháme je opékat ještě o 1 - 2 minuty déle.
Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou se hodí k opečeným bramborám, které můžete připravit v oleji zbylém po opékání masa - díky tomu budou krásně vonět. Skvěle se hodí jako příloha také opečné fazolové lusky, které rovněž můžeme zabalit do plátku slaniny.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.