![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou](/img/clanky/f3474868def70103b1100545e8256d53/veprove-medailonky-z-panenky.webp)
Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- anglická slanina: 80 g
- rozmarýn: 1 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso nakrájíme na špalíčky asi 4 cm vysoké, osolíme, opepříme a obalíme do plátků slaniny. Pod slaninu dáme pár jehliček rozmarýnu. Česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje (nemusí být moc, protože slanina ještě pustí tuk), orestujeme na něm česnek asi 1 minutu a odstraníme ho z pánve. Česnek slouží pouze k ochucení oleje, na kterém se bude připravovat maso. Medailonky zprudka opečeme ze všech stran, přibližně 3 minuty z každé strany podle tloušťky masa. Chceme-li mít vepřové medailonky z panenky pořádně propečené, necháme je opékat ještě o 1 - 2 minuty déle.
Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou se hodí k opečeným bramborám, které můžete připravit v oleji zbylém po opékání masa - díky tomu budou krásně vonět. Skvěle se hodí jako příloha také opečné fazolové lusky, které rovněž můžeme zabalit do plátku slaniny.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.