Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Borůvkový džem Ostatní
23. 08. 2017

Borůvkový džem

Ingredience
- +
  • 1 kg borůvek
  • 100 ml citrónové šťávy
  • 400 g cukru krystal
  • 10 g citrusového pektinu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Borůvkový džem - recept

Borůvkový džem - recept

Borůvky si očistíme a vložíme do hrnce, kam ihned přilijeme citrónovou šťávu. Borůvky krátce povaříme a až směs zavře, tak do hrnce přidáme 10 g pektinu, který jsme si v malé misce smíchali s 10 gramy cukru. Chvíli mícháme, a pak ho hrnce přidáme zbývající cukr. Ještě krátce povaříme asi 5 minut a je hotovo. Horký borůvkový džem plníme do sklenic. Borůvkový džem můžeme pro jistotu ještě zavařit na 20 minut při 80 °C. Sklenice skladujeme v suchu a chladu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kuřecí špízy

Hlavní jídla: Kuřecí špízy

Smícháme sójovou, rybí a chilli omáčku s olejem. Marinádou potřeme kuřecí maso a necháme marinovat alespoň 30…

Vaječná omeleta se žampiony a špenátem

Hlavní jídla: Vaječná omeleta se žampiony a špenátem

Vejce rozšleháme s polovinou sýra a trochou soli a pepře. Na rozhřátém oleji necháme rozpustit máslo a orestujeme…

Domácí jahodová dřeň

Dezerty: Domácí jahodová dřeň

Z jahod odkrojíme stopky a pečlivě je omyjeme. Vložíme je do mísy a vidličkou rozmačkáme na požadovanou…

Vajíčková pomazánka s pažitkou

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s pažitkou

Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, šalotku a pažitku nakrájíme nadrobno.…