Celerová polévka
Ingredience
- menší celer: 1 ks
- malé brambory: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- máslo: 1 PL
- olej
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, oloupaný celer na menší kostky a brambory na středně velké kostky. V hrnci na troše rozehřejeme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli. Přidáme celer, který také krátce orestujeme, dále česnek, který už jen necháme půl minuty rozvonět. Zalijeme horkým vývarem, přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme doměkka asi 20 minut. Celerovou polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým oříškem a ještě krátce provaříme.
Celerová polévka se podává s opečenými krutony z chleba, můžeme ji ozvláštnit přidáním nadrobno nasekané celerové natě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.