Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Bramborová polévka se sýrem Polévky
24. 10. 2018

Bramborová polévka se sýrem

Ingredience
- +
  • střední brambory: 3 ks
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • zeleninový vývar: 600 ml
  • smetana ke šlehání: 50 ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 PL
  • čedar: 50 g
  • italská slanina: 50 g
  • jarní cibulka: 1 ks
  • majoránka: 1 KL
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Bramborová polévka se sýrem - recept

Bramborová polévka se sýrem - recept

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, šalotku a česnek nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na oleji rozpustit máslo a orestujeme na něm šalotku. Přidáme česnek, brambory a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut doměkka.

Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a už jen krátce prohřejeme. Dochutíme muškátovým oříškem a majoránkou.

Bramborová polévka se na talíři ozdobí trochou smetany, strouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a orestovanou slaninou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bramborovy-obklad2.jpg Polévky

Bramborový obklad na kašel i nachlazení - naše babičky na něj nedaly dopustit!

Brambory si běžně dáváme jako přílohu k jídlu a mnohdy ani nevíme, jaké skvělé léčivé účinky se v nich vlastně skrývají. Nejedná se jen tak o…

fotolia_78131380_xs.jpg Polévky

Krémová bramborová polévka

Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar zahřejeme, přidáme brambory a povaříme asi 20 minut. Po uvaření brambory rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu a už jen chvíli povaříme.…

Doporučené recepty

Jíška do polévky

Polévky: Jíška do polévky

Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však…

Pečené batáty s tymiánem

Přílohy: Pečené batáty s tymiánem

Batáty důkladně očistíme, omyjeme a ostrým nožem nařežeme na tenké plátky tak, že nedokrajujeme až na pracovní…

Losos s holandskou omáčkou

Hlavní jídla: Losos s holandskou omáčkou

Lososa očistíme, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme odpočinout. Mezitím začneme připravovat…

Skořicové koláčky

Vánoční cukroví: Skořicové koláčky

Mouku smícháme se solí, přidáme změklé máslo a žloutek, rukama propracujeme. Po lžících do těsta vpracujeme teplou…