Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy

Bramborové knedlíky

Ingredience
- +
  • brambory typu C: 300 g
  • hrubá mouka: 60 g
  • krupice: 70 g
  • vejce: 1 ks
  • ocet: 1 PL
  • sůl: 5 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Bramborové knedlíky - recept

Bramborové knedlíky - recept

Brambory uvaříme den předem ve slupce, druhý den je oloupeme a na dřevěné desce nastrouháme najemno. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, mezitím si vypracujeme těsto. Brambory osolíme, zasypeme moukou a krupicí, přidáme ocet a do důlku rozklepneme vejce. Rukama rychle, ale důkladně vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme bramborové knedlíky. 

Bramborové knedlíky vložíme do vroucí vody a vařečkou zlehka podebereme, aby se nepřilepily na dno hrnce. Vaříme dle velikosti knedlíků asi 8 - 15 minut.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

paleni-zahy-pyroza.jpg Přílohy

5x nejlepší přírodní prostředky proti pálení žáhy

Ve chvíli, kdy nás začne trápit pálení žáhy, je nutné zamyslet se nad tím, co vkládáme do úst. Rozhodně je nutné vyhýbat se příliš kořeněným a slaným…

Doporučené recepty

Pečená kuřecí stehna na zelenině

Hlavní jídla: Pečená kuřecí stehna na zelenině

Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev a celer nakrájíme na proužky a i s celými rajčaty, česnekem a tymiánem nasypeme…

Smažené žampiony

Hlavní jídla: Smažené žampiony

Smícháme vejce, mléko, trochu soli a pepře a metličkou zašleháme do směsi lžíci hladké mouky. Žampiony rychle…

Tuňákový salát

Saláty: Tuňákový salát

Tuňáka i s olejem rozmačkáme vidličkou, cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme tuňáka, cibuli, pažitku,…

Hrníčková bábovka

Dezerty: Hrníčková bábovka

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a zašleháme do něj vejce. Až se spojí, přidáme třtinový cukr a šleháme…