Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bramborové šišky s mákem Hlavní jídla
03. 10. 2017

Bramborové šišky s mákem

Ingredience
- +
  • brambory: 400
  • mletý mák: 80 g  
  • hrubá krupice: 70 g  
  • hrubá mouka: 60 g  
  • škrobová moučka: 25 g  
  • malé vejce: 1 ks  
  • vanilkový cukr: 1 ks  
  • sůl 
  • cukr moučka 
  • máslo 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Bramborové šišky – recept

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme a přidáme škrobovou moučku, mouku a krupici. Vznikne nám hromádka, do středu uděláme rukou důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Všechno promícháme a prohněteme v hladké těsto. Nemělo by se skoro vůbec lepit. Těsto na válu rozdělíme na stejné díly a uválíme z nich šišky. Ty vkládáme do vroucí, mírně osolené vodě, vaříme asi 10 minut a necháme okapat.

Bramborové šišky dáme na talíř, můžeme na ně dát i plátek másla, posypeme mákem smíchaným s vanilkovým cukrem a podle chuti můžeme i pocukrovat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kuřecí játra na cibulce

Hlavní jídla: Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé…

Bageta z domácí pekárny

Přílohy: Bageta z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí…

Tymiánový sirup na kašel

Nápoje: Tymiánový sirup na kašel

Do nepřilnavého hrnce dáme vodu s cukrem, při střední teplotě přivedeme k varu a asi 15 minut vaříme, až se…

Hovězí guláš z kližky

Hlavní jídla: Hovězí guláš z kližky

Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme…