Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bramborové šišky s mákem Hlavní jídla
03. 10. 2017

Bramborové šišky s mákem

Ingredience
- +
  • brambory: 400
  • mletý mák: 80 g  
  • hrubá krupice: 70 g  
  • hrubá mouka: 60 g  
  • škrobová moučka: 25 g  
  • malé vejce: 1 ks  
  • vanilkový cukr: 1 ks  
  • sůl 
  • cukr moučka 
  • máslo 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Bramborové šišky – recept

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme a přidáme škrobovou moučku, mouku a krupici. Vznikne nám hromádka, do středu uděláme rukou důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Všechno promícháme a prohněteme v hladké těsto. Nemělo by se skoro vůbec lepit. Těsto na válu rozdělíme na stejné díly a uválíme z nich šišky. Ty vkládáme do vroucí, mírně osolené vodě, vaříme asi 10 minut a necháme okapat.

Bramborové šišky dáme na talíř, můžeme na ně dát i plátek másla, posypeme mákem smíchaným s vanilkovým cukrem a podle chuti můžeme i pocukrovat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlavní jídla: Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlívu očistíme a nakrájíme na co nejmenší kousky. Rozpálíme olej, hlívu podusíme a necháme vychladnout. Poté hlívu…

Kapustová polévka s houbami

Polévky: Kapustová polévka s houbami

V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na které krátce podusíme nakrájené houby. Přidáme…

Krémové chřestové rizoto

Hlavní jídla: Krémové chřestové rizoto

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a pokrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme…

Pečená makrela

Hlavní jídla: Pečená makrela

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných…