Rizoto z mletého masa
Ingredience
- rýže: 150 g
- mleté hovězí maso: 200 g
- hovězí vývar: 400 ml
- mrkev: 1 ks
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- parmazán: 2 PL
- máslo: 2 KL
- olej: 1 KL
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V nepřilnavém hrnci nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme polovinu másla. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený česnek a hned poté mleté maso. Jakmile je maso orestované, přidáme rýži, necháme ji za stálého míchání obalit tukem a zalijeme asi čtvrtinou horkého vývaru. Při mírné teplotě necháme vařit. Jakmile se vývar vsákne do rýže, přilijeme další čtvrtinu. Takto postupujeme do vyčerpání vývaru nebo až je rýže měkká. Asi ve třech čtvrtinách vaření přidáme nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou petrželku.
Rizoto z mletého masa se nakonec dochutí strouhaným parmazánem a zjemní zbylým máslem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.