Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rizoto z mletého masa Hlavní jídla
14. 02. 2018

Rizoto z mletého masa

Ingredience
- +
  • rýže: 150 g
  • mleté hovězí maso: 200 g
  • hovězí vývar: 400 ml
  • mrkev: 1 ks
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • parmazán: 2 PL
  • máslo: 2 KL
  • olej: 1 KL
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Rizoto z mletého masa - recept

V nepřilnavém hrnci nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme polovinu másla. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený česnek a hned poté mleté maso. Jakmile je maso orestované, přidáme rýži, necháme ji za stálého míchání obalit tukem a zalijeme asi čtvrtinou horkého vývaru. Při mírné teplotě necháme vařit. Jakmile se vývar vsákne do rýže, přilijeme další čtvrtinu. Takto postupujeme do vyčerpání vývaru nebo až je rýže měkká. Asi ve třech čtvrtinách vaření přidáme nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou petrželku. 

Rizoto z mletého masa se nakonec dochutí strouhaným parmazánem a zjemní zbylým máslem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

holandsky-rizek.jpg Hlavní jídla

Holandský řízek

Mleté maso smícháme s nastrouhanou goudou, osolíme, opepříme. Jedno vejce prošleháme s mlékem a přidáme k masu. Dochutíme nasekanou petrželkovou natí a prolisovaným česnekem. Důkladně masovou směs propracujeme…

zapecene-testoviny-s-mletym-masem.jpg Hlavní jídla

Zapečené těstoviny s mletým masem

Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a tymiánem. Na pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a maso na ní zprudka orestujeme. Přidáme rajčatové…

plnena-sekana-s-vejcem.jpg Hlavní jídla

Plněná sekaná s vejcem

Polovinu vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme asi 15 minut nasáknout. K mletému masu přidáme sůl, pepř, majoránku, vymačkané rohlíky, nastrouhanou cibuli,…

plnena-rajcata-mletym-masem.jpg Hlavní jídla

Plněná rajčata mletým masem

Rajčatům odkrojíme vrchní část a vydlabeme vnitřky. Na troše rozehřátého oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě mleté maso, které necháme orestovat a…

rolada-z-mleteho-masa.jpg Hlavní jídla

Roláda z mletého masa

Šalotku a polovinu česneku nakrájíme nadrobno. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, na kterém zpěníme šalotku, přidáme česnek a po 1 minutě čerstvý špenát. Osolíme, opepříme, necháme špenát tzv. zvadnout a…

Doporučené recepty

Obědový květákový salát

Saláty: Obědový květákový salát

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky…

Domácí těstoviny

Přílohy: Domácí těstoviny

Mouku si nasypeme na pomoučenou pracovní plochu, uvnitř uděláme důlek. Do něj vyklepneme vejce. Vidličkou začneme…

Broskvová buchta

Dezerty: Broskvová buchta

Broskve nakrájíme na plátky. Smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme cukr, přidáme vejce, mléko nebo kefír a…

Domácí polévkové koření

Ostatní: Domácí polévkové koření

Kořenovou zeleninu omyjeme, osušíme a oloupeme. Cibuli také oloupeme. Vše nastrouháme nebo rozsekáme na malé…