Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bramborový guláš s uzeninou Hlavní jídla
12. 02. 2018

Bramborový guláš s uzeninou

Ingredience
- +
  • brambory: 4 ks
  • párek nebo klobása: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • olej nebo sádlo
  • kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • zakysaná smetana
  • jarní cibulka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Bramborový guláš s uzeninou - recept

Na oleji nebo kousku sádla necháme orestovat cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou uzeninu, orestujeme, zaprášíme paprikou a zalijeme horkou vodou podle požadované hustoty. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek a vaříme asi 5 minut. V troše zakysané smetany rozmícháme trochu hladké mouky, přilijeme a necháme provařit asi 15 minut. Bramborový guláš je hotový, jakmile jsou brambory měkké. 

Bramborový guláš s uzeninou se nakonec dochutí trochou majoránky, ozdobí zakysanou smetanou a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí chléb bez hnětení

Přílohy: Domácí chléb bez hnětení

Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na…

Boršč bez masa

Polévky: Boršč bez masa

Pokrájíme si zelí i brambory na menší kousky a vaříme je společně ve vývaru asi 15 minut. Do jiného hrnce si dáme…

Tvarohový krém do dortu

Dezerty: Tvarohový krém do dortu

Máslo nastouháme, aby bylo rychleji měkké, a asi po 10 minutách ho vyšleháme s oběma cukry do pěny. Množství cukru…

Krémová květáková polévka

Polévky: Krémová květáková polévka

Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno…