Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Banánové sušenky z ovesných vloček Dezerty
18. 07. 2018

Banánové sušenky z ovesných vloček

Ingredience
- +
  • ovesné vločky: 120 g
  • banán: 2 ks
  • ořechy/mandle: 100 g
  • rozinky: 50 g
  • mletá skořice
  • med

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Banánové sušenky z ovesných vloček – recept

Troubu předehřejme na 170 °C. Ořechy a rozinky nasekáme na menší kousky. Zralé banány rozmačkáme vidličkou na kaši a smícháme s vločkami, ořechy a rozinkami. Podle chuti můžeme dosladit medem.

Na plech položíme pečící papír a tvoříme sušenky. Velikost sušenek můžeme volit dle potřeby, jen tomu pak přizpůsobíme dobu pečení. Středně velké sušenky pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut.

Bezlepkové sušenky můžeme různě obměňovat – ořechy vyměníme za strouhaný kokos, rozinky za brusinky, přidáme nasekanou hořkou čokoládu, sušenky přisladíme javorovým sirupem nebo ovesné vločky vyměníme za pohankové. Pro silnější aroma můžeme přidat i vanilkovou nebo rumovou esenci.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mini-cookies.jpg Dezerty

Mini cookies

Mouku prosejeme. Smícháme ji s práškem do pečiva, sodou a solí. Čokoládu nakrájíme na drobné kousky a ořechy pomeleme (nebo můžeme taky nadrobno nasekat). Z másla, cukru, vanilkového a skořicového cukru…

zazvorove-susenky.jpg Dezerty

Zázvorové sušenky

Všechny suroviny promícháme a spojíme v jedno těsto, které by mělo mít konzistenci asi jako linecké těsto. Nejlepší je nechat těsto asi 2 hodiny odležet v ledničce, aby se nám nelepilo. Vál posypeme trochou…

Doporučené recepty

Bezová šťáva

Nápoje: Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do…

Polská polévka žurek

Polévky: Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný…

Hovězí líčka na víně

Hlavní jídla: Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme.…