![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pečený králík na smetaně](/img/clanky/0a4d9d32d14fb472978f316371bf859d/kralik-na-smetane.webp)
Pečený králík na smetaně
Ingredience
- králík: 600 g
- špek: 60 g
- smetana ke šlehání: 150 ml
- cibule: 1 ks
- mrkev: 2 ks
- petržel: 1 ks
- tymián - snítka: 2 ks
- bobkový list: 3 ks
- nové koření: 6 ks
- celý pepř: 6 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený králík na smetaně – recept
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme proužky slaniny a vložíme do pekáče. Ke králíkovi přidáme nakrájenou mrkev, petržel, kolečka cibule, tymián a přelijeme trochou vody. Rovnoměrně rozprostřeme do pekáče koření a necháme pár hodin uležet v lednici.
Poté pekáč přikrytý alobalem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Odstraníme alobal a dopečeme dozlatova.
Králíka, koření a tymián vyndáme z pekáče a zeleninu rozmixujeme. Přilijeme smetanu, v případě potřeby dochutíme solí, vrátíme králíka a společně prohřejeme.
Pečený králík na smetaně se výborně hodí k domácím knedlíkům, ať už bramborovým, karlovarským nebo bramborovým.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.