Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Ostatní
Přečteno: 2273x

Broskvová marmeláda

Ingredience
- +
  • zralé broskve: 1 kg
  • cukr krystal: 400 g
  • citrónová šťáva: 100 ml
  • 10 g citrusový pektin: 10 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Broskvová marmeláda - recept

Broskvová marmeláda - recept

Broskve očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ho hrnce a zalijeme citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a přidáme 10 g citrusového pektinu, který jsme si smíchali s vrchovatou lžící cukru. Důkladně zamícháme a po chvíli přidáme zbývající cukr. Povaříme asi 10 minut a ovoce dvakrát prošťouchneme mačkadlem na brambory. Broskvová marmeláda se ještě horká plní do sterilizovaných sklenic.

Pro jistotu se broskvová marmeláda může ještě zavařit při 80 °C 20 minut. Sklenice skladujeme v suchu a chladu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zavarovani-broskvi1.jpg Ostatní

Návod, jak na zavařování broskví - se slupkou i bez slupky

Při zavařování broskví je důležitá kvalita broskví, měly by být zralé, ale stále ještě pevné. Při manipulaci, vyndávání pecek a případném loupání je…

Doporučené recepty

Medovník

Dezerty: Medovník

Mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme přes sítko. Všechny ostatní ingredience smícháme a metličkou vyšleháme…

Jablečný štrúdl z listového těsta

Dezerty: Jablečný štrúdl z listového těsta

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je…

Kuřecí vývar

Polévky: Kuřecí vývar

Kuře zbavíme přebytečných tučných bílých kousků, vložíme do hrnce společně s očištěnou zeleninou a kořením. Cibuli…

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…