Jablečné muffiny se skořicí
Ingredience
- Na 12 muffinů:
- středně velká jablka: 2 ks
- polohrubá mouka: 1 hrnek
- cukr krupice: 1/2 hrnku
- vejce: 2 ks
- máslo: 125 g (1/2 kostky)
- prášek do pečiva: 1/2 ks
- mletá skořice: 1 KL
- oříšky
- rozinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V jedné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem a skořicí. V druhé míse smícháme nastrouhaná jablka zbavená jádřinců, rozpuštěné a vychladlé máslo a vejce. Obě části smícháme dohromady a podle chuti můžeme přidat nadrobno nasekané oříšky a rozinky. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Směsí naplníme košíčky na muffiny a pečeme asi 25 minut. Troubu během pečení alespoň 15 minut neotvíráme, jinak by muffiny "nevyběhly". Špejlí vyzkoušíme, zda jsou jablečné muffiny hotové. Pokud se těsto nepřilepí, je hotovo. Necháme vychladnout na mřížce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.