Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bulharská sarma Bulharská sarma Hlavní jídla
01. 09. 2017

Bulharská sarma

Ingredience
- +
  • zelné listy: 8 ks 
  • kysané zelí: 250
  • kečup nebo rajčatové pyré: 150 ml
  • rajský protlak: 2 PL
  • sádlo: 2 PL 
  • smetana: 100 ml
  • Nádivka: 
  • mleté maso: 150 g
  • rýže - hrnek: {0.5}
  • cibule: 1 ks 
  • sůl
  • mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Bulharská sarma – recept

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené cibule přidáme k mletému masu. Do masa vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme dle chuti. Zbytek cibule osmažíme dozlatova na sádle. Rozložíme si zelné listy, do kterých dáme trochu nádivky z masa a listy zabalíme. V případě, že se nám listy trhají, lehce je napaříme. Na plech dáme osmaženou cibulku, kysané zelí, malou plechovku rajského protlaku, smetanu ke šlehání a kečup nebo rajčatové pyré. Na to rozložíme listy naplněné masovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Bulharskou sarmu podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kuře na medu se zázvorem

Hlavní jídla: Kuře na medu se zázvorem

Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody a dáme do předehřáté trouby.…

Salát z červené čočky

Saláty: Salát z červené čočky

Zeleninový vývar přivedeme k varu a uvaříme v něm omytou čočku společně s polovinou kari pasty. Čočka je uvařená…