Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Pečená treska s parmezánovu krustou Hlavní jídla
23. 05. 2018

Pečená treska s parmezánovu krustou

Ingredience
- +
  • treska: 400 g
  • strouhaný parmezán: 1  PL
  • kokosová mouka: 1 PL
  • mandlové plátky: 1 PL
  • toustový chléb: 2  ks
  • citronová šťáva: 1 KL
  • máslo
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečená treska s parmezánovu krustou - recept

Pečená treska s parmezánovu krustou - recept

Porce tresky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 20 minut v ledničce. Toustový chléb rozmixujeme, přidáme kokosovou mouku, nadrcené mandlové plátky a parmezán. Tuto směs lehce namáčkneme na vrchní část tresky. 

Tresku položíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, krustu poklademe po celé ploše tenkými plátky másla a pečeme na 200 °C asi 15 minut dozlatova. 

Pečená treska s parmezánovu krustou se podává s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-stika.jpg Hlavní jídla

Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu. Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pečená štika se připravuje asi 25…

peceny-pstruh.jpg Hlavní jídla

Pečený pstruh

Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo nakrájíme na…

tolstolobik-na-masle.jpg Hlavní jídla

Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou stran. Po dobu pečení průběžně pokapáváme citronovou šťávou a natíráme rozpuštěným máslem, do…

okoun-ricni-na-cibuli.jpg Hlavní jídla

Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme máslo s olejem, cibuli nakrájenou na menší měsíčky a filety z okouna. Pečeme v troubě předehřáté…

Doporučené recepty

Club sandwich

Hlavní jídla: Club sandwich

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Kuřecí nebo krůtí maso potřeme zlehka olivovým olejem, osolíme,…

Panna cotta

Dezerty: Panna cotta

Do hrnce vložíme želatinu, kterou zalijeme mlékem a na mírném ohni necháme rozpustit. Do druhého hrnce nalijeme…

Domácí máslo

Ostatní: Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho,…

Teriyaki omáčka

Ostatní: Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme…