Čevabčiči z mletého masa
Ingredience
- mleté maso (směs hovězího a vepřového): 400 g
- cibule: 1 ks
- vejce: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- mletá sladká paprika: 1 KL
- mleté chilli: 1 KL
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Přidáme všechno koření a vajíčko. Pokud se nám zdá, že je směs moc řídká, zahustíme ji strouhankou. Z připravené směsi tvarujeme válečky o velikosti asi 6 centimetrů. Čevabčiči z mletého masa opékáme na rozpáleném oleji nebo na grilu ze všech stran do zlatova.
Čevabčiči z mletého masa podáváme s bramborem, čerstvou cibulí, trochou hořčice nebo ajvaru.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.