Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Cassoulet Hlavní jídla
12. 01. 2018

Cassoulet

Ingredience
- +
  • bílé fazole: 150 g
  • kachní maso: 80 g
  • vepřový bok: 50 g
  • vepřová krkovice: 80 g
  • klobása: 80 g
  • rajče: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • vývar: 350 ml
  • armagnak: 50 ml
  • hrsti strouhanka: 2 PL
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • sádlo 
  • máslo
  • hřebíček: 2 ks
  • šalvěj - lístky: 1 ks
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Cassoulet – recept

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k fazolím rozkrojené rajče, česnek a cibuli propíchanou hřebíčky. Vývar z fazolí nevylíváme. Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kachní maso, krkovici a vepřový bok. Z masa necháme okapat přebytečný tuk. Ten si necháme na později. Na kousky nakrájenou klobásu také osmažíme.

Zapékací mísu vymažeme máslem, potřeme česnekem a navrstvíme uvařené fazole s masem. Poté zalijeme armagnacem a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí. Zalijeme tukem z opékaného masa a odvarem z fazolí, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Na povrchu se utvoří škraloup, který během pečení asi 6x zamícháme do ostatních ingrediencí. poslední škraloup necháme na povrchu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Rybí škvarky z kapra

Předkrmy a chuťovky: Rybí škvarky z kapra

Kapří maso nakrájíme na pásky nebo kostky, smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30…

Olivová tapenáda

Pomazánky: Olivová tapenáda

V mixéru rozmixujeme zelené olivy, kapary, česnek, bylinky, sůl, pepř a olivový olej. Hutnou pastu mažeme na…

Slávky s rajčatovou omáčkou

Předkrmy a chuťovky: Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze…

Bageta z domácí pekárny

Přílohy: Bageta z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí…