Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chřest se sýrovou omáčkou Přílohy
22. 08. 2017

Chřest se sýrovou omáčkou

Ingredience
- +
  • bílý chřest - svazek: 1 ks
  • pórek: 5 cm 
  • uzená slanina: 30 g
  • uzený sýr: 50
  • smetana: 80 ml
  • máslo: 1  KL
  • žloutek: 1 ks
  • muškátový oříšek 
  • petrželka 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
align="justify">Chřest se sýrovou omáčkou – recept

Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na polévku. Na plotně přivedeme vodu k varu, dáme do ní chřest a lehce osolíme. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Rozpálíme pánev, na které orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme kousek másla a pórek. Necháme na pánvi asi pět minut restovat. Přilijeme smetanu, vmícháme nastrouhaný uzený sýr a muškátový oříšek. Sýr necháme pomalu rozpustit a omáčku necháme jemně probublat.

Odstavíme a vmícháme jeden žloutek a petrželku. Chřest se sýrovou omáčkou servírujeme samotný jako předkrm, využít jej ale můžeme také jako hlavní chod nebo přílohu k masu. V takovém případě se k němu hodí opečená bageta nebo vařené brambory. Chřest se sýrovou omáčkou je výborné sezonní jídlo, kde můžeme skvěle bílý i zelený typ chřestu uplatnit.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleny-chrest-jako-priloha.jpg Přílohy

Zelený chřest jako příloha

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad…

Doporučené recepty

Sýrové suflé

Předkrmy a chuťovky: Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za…

Lilková polévka

Polévky: Lilková polévka

Troubu předehřejeme na 220 °C a připravíme si lilky. Odřízneme jim stopku a podélně je rozkrojíme na půlky. Na…

Bageta s bylinkovým máslem

Přílohy: Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…

Chilli con carne

Hlavní jídla: Chilli con carne

Hovězí maso nameleme, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme olej,…