![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Chřestová polévka z bílého chřestu](/img/clanky/8d64a54e761714b16975c094f008ab85/fotolia_65370567_xs.webp)
Chřestová polévka z bílého chřestu
Ingredience
- bílý chřest: 400 g
- drůbeží nebo zeleninový vývar: 400 ml
- cibule: 1 ks
- smetana: 125 ml
- oblíbené bylinky
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Chřest zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme ho na 2 - 3 cm velké kousky. Chřest přidáme k orestované cibulce a zalejeme horkým vývarem. Přiklopíme a pozvolna vaříme, dokud není chřest měkký (okolo 10 minut).
K chřestu přilijeme smetanu a rozmixujeme za pomoci ponorného mixéru dohladka. Vzniklý krém osolíme a opepříme dle chuti. Chřestová polévka z bílého chřestu se může podávat teplá, ale také chlazená, dozdobit ji můžeme kousky vařeného chřestu, mandlovými opraženými lupínky, bylinkami, krutony nebo pokapat olivovým olejem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.