Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelený chřest jako příloha Přílohy
16. 03. 2018

Zelený chřest jako příloha

Ingredience
- +
  • zelený chřest - svazek: 1 ks
  • citrónová šťáva: 1 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Zelený chřest jako příloha - recept

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad hladinou a připravovaly se v páře. Před vařením můžeme chřest svázat. Chřest vaříme 3 - 6 minut podle tloušťky stonků a ihned schladíme velmi studenou vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Zelený chřest jako příloha se může připravovat také na grilu. Každý stonek můžeme omotat italskou slaninou a grilovat na rozpáleném grilu ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Otáčení si můžeme usnadnit tak, že stonky propíchneme špejlí s hrotem a otáčíme jich hned několik naráz. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Plněné brambory se žampiony

Hlavní jídla: Plněné brambory se žampiony

Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme…

Zelené smoothie se zázvorem

Nápoje: Zelené smoothie se zázvorem

Z celeru odstraníme vlákna, ananas, banán a zázvor oloupeme. Ingredience pokrájíme na menší kousky, zázvor…

Čokoládový fondant

Dezerty: Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky…

Lilkový salát

Saláty: Lilkový salát

Lilky i se slupkou nakrájíme na proužky a z obou stran osolíme. Necháme asi 20 minut "vypotit", opláchneme a…