Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dalmátské čufty s rajskou omáčkou Dalmátské čufty s rajskou omáčkou Hlavní jídla
13. 10. 2017

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Ingredience
- +
  • mleté maso: 250
  • cibule: 1 ks
  • rohlík: 1 ks 
  • vejce: 1 ks
  • konzerva drcených rajčat: 1 ks
  • sterilované okurky: 2 ks
  • smetana: 50 ml 
  • zelená paprika: 1 ks 
  • celý pepř: 3 ks 
  • bobkový list: 1 ks 
  • nové koření: 2 ks
  • olej
  • sůl 
  • mletý pepř 
  •  

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou – recept

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme drcená rajčata a koření, čufty vrátíme na pánev a podusíme asi 30 minut. 10 minut před koncem dušení přidáme na proužky nakrájenou papriku. Na konec vytáhneme koření, vmícháme smetanu, nadrobno nakrájené okurky a necháme chvíli provařit. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Smaženice z lišek

Hlavní jídla: Smaženice z lišek

Lišky očistíme, větší překrojíme, malé necháme vcelku. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou…

Ztracené vejce

Předkrmy a chuťovky: Ztracené vejce

Na ztracená vejce potřebujeme co nejčerstvější vajíčka. V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme lžíci octa. Každé…

Bulharská sarma

Hlavní jídla: Bulharská sarma

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené cibule přidáme k…

Sušenky z ovesných vloček

Dezerty: Sušenky z ovesných vloček

Ovesné vločky zalijeme teplým mlékem a necháme namočené asi 10 minut, aby změkly. Přidáme do nich med, celé vejce…