Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí máslo Ostatní
11. 01. 2018

Domácí máslo

Ingredience
- +
  • smetana ke šlehání - min. 33 %

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí máslo - recept

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho, dokud se šlehačka nezmění na hrudky. Ubereme otáčky šlehače, následně počkáme, až se oddělí podmáslí. Vše vylijeme do cedníku a necháme odkapat veškeré podmáslí, a i z másla rukama zkusíme vymačkat co nejvíce tekutiny. Následně máslo ponořme do co nejstudenější vody a opět prohněteme. Tento postup opakujeme vždy s novou vodou až do doby, kdy voda zůstane čistá. 

V této fázi můžeme do másla přidat např. oblíbené bylinky nebo koření. Domácí máslo upěchujeme do formičky a necháme vychladit. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Předkrmy a chuťovky: Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se…

Domácí jahodová dřeň

Dezerty: Domácí jahodová dřeň

Z jahod odkrojíme stopky a pečlivě je omyjeme. Vložíme je do mísy a vidličkou rozmačkáme na požadovanou…

Chřestová omáčka

Přílohy: Chřestová omáčka

Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik,…

Kořenová zelenina v soli

Ostatní: Kořenová zelenina v soli

Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a promícháme se solí a prolisovaným česnekem. podle chuti můžeme k zelenině…