Guláš z hlívy ústřičné
Ingredience
- hlíva ústřičná {300} g
- brambory {150} g
- cibule {2}
- stroužky česneku {3}
- mletá paprika {1} KL
- rajčatový protlak {50} g
- kmín {1} KL
- sušená majoránka {1} KL
- olej {1} PL
- sůl a pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přisypeme mletou sladkou papriku. Poté přidáme nakrájenou hlívu, brambory, podlijeme vodou (stačí několik lžic) a podusíme. Přidáme rajčatový protlak, česnek, kmín, sůl i pepř a necháme společně dusit. Guláš z hlívy ústřičné podáváme posypaný majoránkou.
Guláš z hlívy ústřičné se hodí, stejně jako guláš klasický, k čerstvému pečivu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.