Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí meruňková dřeň nebo nanuky Domácí meruňková dřeň nebo nanuky Dezerty
08. 06. 2018

Domácí meruňková dřeň nebo nanuky

Ingredience
- +
  • zralé meruňky: 200 g
  • třtinový cukr: 400 g
  • limetky: 2 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí meruňková dřeň nebo nanuky - recept

Na meruňkovou dřeň používáme měkké meruňky, které už jsou téměř přezrálé. Vypeckované a omyté meruňky rozmixujeme společně s cukrem. Přidáme limetkovou šťávu a znovu promixujeme dohladka. Naplníme nádobu na mražení nebo formičky na nanuky a necháme zmrazit. 

Domácí meruňková dřeň se po vyztažení z mrazáku nechá pár minut povolit v pokojové teplotě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 12 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-jahodova-dren.jpg Dezerty

Domácí jahodová dřeň

Z jahod odkrojíme stopky a pečlivě je omyjeme. Vložíme je do mísy a vidličkou rozmačkáme na požadovanou konzistenci (ideálně necháme několik menších kousků nerozmačkaných). Postupně přidáváme cukr podle…

Doporučené recepty

Hovězí loupaná plec

Hlavní jídla: Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém…

Mléčná rýže s jablky

Dezerty: Mléčná rýže s jablky

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do nepřilnavého hrnce dáme propláchlou rýži,…

Bezlepkové palačinky

Dezerty: Bezlepkové palačinky

Pomocí metličky smícháme žloutky, mléko pokojové teploty, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně přidáváme…

Pečenáče

Předkrmy a chuťovky: Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme…