Plněná sekaná s vejcem
Ingredience
- mleté maso (mix vepřové a hovězí): 400 g
- vejce: 4 ks
- malá cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- starší rohlíky: 1 ks
- mléko: 100 ml
- petrželka: 2 PL
- strouhanka
- sádlo
- sůl
- pepř
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněná sekaná s vejcem - recept
Polovinu vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme asi 15 minut nasáknout. K mletému masu přidáme sůl, pepř, majoránku, vymačkané rohlíky, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a zbylá vejce. Pokud chceme opravdu jemnou sekanou, můžeme směs rozmixovat ponorným mixérem.
Formu na chléb nebo srnčí hřbet vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Na dno formy rozprostřeme asi třetinu masové směsi, doprostřed vyskládáme vejce natvrdo a pokryjeme zbytkem masa. Zaprášíme strouhankou a pečeme přikryté na 180 °C asi 40 minut, odkryjeme a dopečeme 15 - 20 minut dozlatova.
Plněná sekaná s vejcem se dá podávat s bramborovou kaší nebo pečivem. Je výborná i zastudena.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.