Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí ragú Hlavní jídla
12. 01. 2018

Hovězí ragú

Ingredience
- +
  • libové hovězí maso: 400 g
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • řapíkatý celer: 1 ks
  • rajčata z konzervy: 200 g
  • rajčatové pyré: 2 PL
  • uzená slanina: 50 g
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • hovězí vývar: 200 ml
  • červené víno: 120 ml
  • olivový olej
  • bobkový list: 2 ks
  • provensálské koření: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Hovězí ragú – recept

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli dozlatova, přidáme mrkev, celer, česnek, bobkový list, osolíme, opepříme a restujeme společně asi 5 minut. Zeleninu odložíme stranou a do stejné pánve dáme mírně seškvařit zbytek slaniny, na kterém zprudka opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Vrátíme zeleninu, přidáme provensálské koření, rajčatové pyré a víno. Tekutinu necháme vydusit asi na polovinu a přidáme horký vývar. Povaříme asi 15 minut, přidáme pokrájená rajčata a necáme ještě asi 30 minut vařit bez pokličky. 

Hovězí ragú zhoustne a chutě se krásně propojí. Nakonec vytáhneme bobkový list a můžeme servírovat. Hovězí ragú se podává např. s rýží nebo bramborovou kaší. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Chobotnicový salát

Saláty: Chobotnicový salát

Očištěnou chobotnici nakrájíme na menší kousky a uvaříme asi v 500 ml osolené vody smíchané s vinným octem.…

Roštěnky Esterházy

Hlavní jídla: Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…

Kachna na pomerančích

Hlavní jídla: Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně…

Cuketa plněná mletým masem

Hlavní jídla: Cuketa plněná mletým masem

Na olivovém oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme mleté maso a necháme zatáhnout.…