Chřestové rizoto s hráškem
Ingredience
- kulatozrnná rýže (např. Arborio): 150 g
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- hrášek (může být i mražený): 100 g
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- suché bílé víno: 100 ml
- olivový olej: 4 PL
- máslo: 1 PL
- parmezán
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chřestové rizoto s hráškem - recept
Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Víno necháme odpařit a přidáme naběračku horkého vývaru. Při mírné teplotě a za občasného zamíchání necháme vývar vsáknout do rýže. Přidáme další naběračku vývaru a postup opakujeme, až je rýže měkká. To bude trvat asi 20 - 25 minut.
Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm orestovat nakrájený chřest. Hrášek vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Chřest a hrášek vmícháme asi 5 minut před koncem vaření do rýže.
Chřestové rizoto s hráškem nakonec zjemníme vmícháním másla a ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.