Jelení ragú
Ingredience
- jelení plec: 250 g
- červené víno: 70 ml
- sádlo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- menší celer: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- loupaná rajčata: 50 g
- bobkový list: 1 ks
- jalovec: 2 ks
- celý pepř: 4 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jelení ragú – recept
Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na plátky nakrájený česnek a hned poté maso, které necháme zatáhnout.
Jakmile je maso opečené, přidáme rajčata, koření a podlijeme vínem. Poté pomalu při mírné teplotě dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pokud je maso měkké a jelení ragú plné tekutiny, odkryjeme pokličku a povaříme, aby se tekutina odpařila. Podle chuti osolíme a opepříme.
Jelení ragú podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.
Tip: Pokud nechceme v omáčce kousky zeleniny, můžeme maso vyjmout a šťávu rozmixovat nebo propasírovat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.