Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení ragú Hlavní jídla
20. 10. 2017

Jelení ragú

Ingredience
- +
  • jelení plec: 250  g
  • červené víno: 70 ml 
  • sádlo: 1 PL 
  • cibule: 1 ks 
  • mrkev: 1 ks 
  • petržel: 1 ks 
  • menší celer: 1 ks 
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • loupaná rajčata: 50
  • bobkový list: 1 ks  
  • jalovec: 2 ks  
  • celý pepř: 4 ks  
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Jelení ragú – recept

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na plátky nakrájený česnek a hned poté maso, které necháme zatáhnout.

Jakmile je maso opečené, přidáme rajčata, koření a podlijeme vínem. Poté pomalu při mírné teplotě dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pokud je maso měkké a jelení ragú plné tekutiny, odkryjeme pokličku a povaříme, aby se tekutina odpařila. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Jelení ragú podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami. 

Tip: Pokud nechceme v omáčce kousky zeleniny, můžeme maso vyjmout a šťávu rozmixovat nebo propasírovat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Fenyklový salát s okurkou

Saláty: Fenyklový salát s okurkou

Z fenyklu odkrojíme zelené části a nakrájíme ho na tenké nudličky, okurku nakrájíme na tenká kolečka. Z bio…

Avokádová pomazánka s lučinou

Pomazánky: Avokádová pomazánka s lučinou

Avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinou a rozmícháme. Nastrouháme do něj vejce natvrdo. Zakápneme limetkovou…

Zapečené tousty s vejci

Předkrmy a chuťovky: Zapečené tousty s vejci

Na rozehřáté pánvi necháme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, na ní orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku.…