Pečená růžičková kapusta
Ingredience
- růžičková kapusta: 300 g
- olivový olej: 3 PL
- citrónová šťáva: 1 KL
- parmazán: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20 minut, v polovině pečení kapustičky obrátíme. Pečená růžičková kapusta se na závěr dochutí trochou citrónové šťávy a strouhaným parmazánem.
Pečená růžičková kapusta se skvěle hodí jako příloha k masu nebo do teplých zeleninových salátů.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.