Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kuře vindaloo Hlavní jídla
09. 10. 2017

Kuře vindaloo

Ingredience
- +
  • kuřecí maso: 200
  • brambory: 2 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks 
  • olej: 1 PL 
  • cibule: 1 ks 
  • loupaná rajčata: 3 ks
  • ocet: 1 KL 
  • cukr: 1 KL 
  • mletý zázvor: 1 KL 
  • mleté chilli papričky: 1 KL 
  • špetka pepře
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Kuře vindaloo - recept

Na lžíci oleje osmahneme cibuli a česnek na plátky. Přidáme zázvor a chilli a přilijeme pár lžic vody, aby vznikla kašička. Mezitím uvaříme brambory nakrájené na menší kostky. Na troše oleje opečeme kuřecí maso a přidáme vařené brambory. Necháme opékat pár minut a poté přidáme směs koření s cibulí a česnekem a nakrájená rajčata. Pokud je směs moc hutná, přidáme trochu vody a necháme chvíli povařit. Ve chvíli, kdy je maso hotové, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř podle chuti. 

Kuře vindaloo podáváme s rýží nebo indickou plackou naan.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kachní rillettes [rijet]

Předkrmy a chuťovky: Kachní rillettes [rijet]

Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu…

Třešňový clafoutis

Dezerty: Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do…

Kotlíkový guláš na ohni

Hlavní jídla: Kotlíkový guláš na ohni

Očištěné maso a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme. V kotlíku na ohni necháme…

Těstovinový salát s tuňákem

Saláty: Těstovinový salát s tuňákem

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na tenké proužky, petrželku nadrobno, tuňáka…