Kuřecí maso v těstíčku
Ingredience
- kuřecí maso (prsa nebo vykoštěná stehna): 300 g
- vejce: 1 ks
- hladká mouka: 1 PL
- bramborový škrob: 1 PL
- sójová omáčka: 1 PL
- světlé pivo: 50 ml
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Smícháme vejce, mouku, škrob, sójovou omáčku, špetku soli, pepře a zředíme pivem, aby vzniklo husté těstíčko. Do těstíčka naložíme maso na 2 hodiny.
V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a kuřecí maso v těstíčku v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Podáváme pro odlehčení se zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.