Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lehký bramborový salát Saláty
13. 04. 2016

Lehký bramborový salát

Ingredience
- +
  • brambory typu A {5} ks
  • červená cibule {0,5} ks
  • zeleninový vývar: 50 ml
  • ocet: 1 KL 
  • hořčice: 1 KL
  • vejce natvrdo: 2 ks
  • nakládané okurky: 2 ks
  • jarní cibulka: 1 ks
  • sůl 
  • pepř 
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Lehký bramborový salát – recept

Salátové brambory uvaříme ve slupce doměkka, následně je ještě teplé krájíme na plátky. Teplé brambory rozložíme do mísy, opepříme, osolíme a zasypeme najemno nakrájenou cibulí.

V teplém vývaru si rozmícháme ocet a hořčici. Třetinou této směsi přelejeme brambory a podle toho, jak rychle budou tekutinu absorbovat, postupně přiléváme. Nakonec brambory posypeme nasekanou jarní cibulkou, přidáme nakrájené vejce natvrdo, na kostičky nakrájené okurky a opatrně vše promícháme. Nakonec zakapeme lehký bramborový salát olivovým olejem a necháme v chladu odležet minimálně jednu hodinu.

Lehký bramborový salát je ideální studenou přílohou k rybám nebo klasickým řízkům.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bramborovy-salat-bez-majonezy_1.jpg Saláty

Lehký bramborový salát bez majonézy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev uvaříme. Tenké plátky ředkviček s nakrájenou uvařenou mrkví zpěníme na olivovém oleji. Cibulku nakrájíme nadrobno. Jogurt promícháme s olivovým…

vidensky-bramborovy-salat.jpg Saláty

Vídeňský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Zatímco se brambory vaří, připravíme si zálivku. Hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme ocet, cukr, hořčici, olej, trochu…

Doporučené recepty

Polévka z řapíkatého celeru

Polévky: Polévka z řapíkatého celeru

Na másle orestujeme nakrájenou cibulku. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kousky, nejdříve na máslo vhodíme…

Krůtí hamburger

Předkrmy a chuťovky: Krůtí hamburger

Polovinu cibule nakrájíme nakolečka, druhou polovinu nadrobno. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku,…

Vídeňská roštěná

Hlavní jídla: Vídeňská roštěná

Maso na několika místech na okraji nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo. Potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce…

Salát s krůtím masem

Saláty: Salát s krůtím masem

Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zeleninu umyjeme a pokrájíme. Mrkev nakrájíme na tenké…