Mac and cheese neboli těstoviny se sýrovou omáčkou
Ingredience
- krátké makarony nebo kolínka: 250 g
- mléko: 500 ml
- máslo: 50 g
- hladká mouka: 30 g
- čedar: 250 g
- parmezán: 50 g
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mac and cheese - recept
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu al dente (na skus). Mléko ohřejeme pod bod varu (aby bylo pouze horké, ale nevařilo).
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme asi 3 minuty, až vznikne jíška. Tu zalijeme trochou mléka, rozmícháme a přidáme zbytek mléka. Osolíme, opepříme, povaříme asi 15 minut a ochutíme muškátovým oříškem. Nakonec v mléce necháme rozpustit nastrouhané sýry a promícháme s uvařenými těstovinami.
Mac and cheese můžeme nakonec ještě posypat trochou sýra a zapéct v troubě rozehřáté na 190 °C dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.