Malinová marmeláda
Ingredience
- maliny: 1 kg
- želírovací přípravek Gelfix: 1 balení
- cukr krystal: 350 g
- kyselina citrónová: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maliny důkladně propláchneme a dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s želírovacím přípravkem a přidáme k malinám. Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty a odstavíme. Pokud při vaření vznikne pěna, odstraníme ji, a marmeládu plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a necháme je vychladnout otočené víčkem dolů. Skladujeme na chladnějším tmavém místě, kde důkladně uzavřená malinová marmeláda vydrží několik měsíců.
Malinová marmeláda se dá ochutit i semínky z vanilkového lusku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.