Malinová marmeláda
Ingredience
- maliny: 1 kg
- želírovací přípravek Gelfix: 1 balení
- cukr krystal: 350 g
- kyselina citrónová: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maliny důkladně propláchneme a dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s želírovacím přípravkem a přidáme k malinám. Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty a odstavíme. Pokud při vaření vznikne pěna, odstraníme ji, a marmeládu plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a necháme je vychladnout otočené víčkem dolů. Skladujeme na chladnějším tmavém místě, kde důkladně uzavřená malinová marmeláda vydrží několik měsíců.
Malinová marmeláda se dá ochutit i semínky z vanilkového lusku.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Zelí očistíme a velkým ostrým nožem nasekáme na proužky. Neměli bychom ji dávat do mixéru, ale opravdu sekat. Takto nakrouhané zelí trochu posolíme,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Uzené maso vložíme do studené vody společně s polovinou mrkve, petržele a celeru, celou cibulí, česnekem, pepřem,…
V nepřilnavém hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Přilijeme horký vývar, jíšku…
Předehřejeme troubu na 180 °C. Rozpustíme máslo, v mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem. Formu vyložíme…
Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme zázvor s medem, sójovou omáčkou, paprikou a solí. Směs…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.