Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Marinovaná kuřecí křidýlka Hlavní jídla
27. 09. 2017

Marinovaná kuřecí křidýlka

Ingredience
- +
  • kuřecí křídýlka: 600
  • čerstvý zázvor: 2 cm 
  • šalotka: 1 ks  
  • česnek - stroužky: 1 ks  
  • citronová tráva: 1 KL  
  • třtinový cukr: 1 KL  
  • rybí omáčka: 4 PL  
  • mleté arašídy: 1 KL  
  • arašídový olej: 1 KL  
  • limetová šťáva: 1 KL  
  • mořská sůl 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kuřecí křidýlka – recept

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat.

Rozehřejeme gril na střední teplotu, křídla vyjmeme z marinády, tu si odložíme a necháme na potírání masa. Křídla dáme na gril, osolíme a opékáme za občasného potírání asi 20 - 25 minut.

Marinovaná kuřecí křidýlka jsou hotová, jakmile mají zlatavou kůrčičku a uvnitř jsou měkká.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Pita chléb

Přílohy: Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto…

Šunkofleky s uzeným

Hlavní jídla: Šunkofleky s uzeným

Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme nahrubo, orestujeme na oleji, přidáme na kostičky…

Silný hovězí vývar z kostí

Polévky: Silný hovězí vývar z kostí

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a…

Rajčatové čatní

Ostatní: Rajčatové čatní

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, najemno nakrájíme a vložíme do hrnce společně s ostatními surovinami.…