Marinovaná kuřecí křidýlka
Ingredience
- kuřecí křídýlka: 600 g
- čerstvý zázvor: 2 cm
- šalotka: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- citronová tráva: 1 KL
- třtinový cukr: 1 KL
- rybí omáčka: 4 PL
- mleté arašídy: 1 KL
- arašídový olej: 1 KL
- limetová šťáva: 1 KL
- mořská sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí křidýlka – recept
Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat.
Rozehřejeme gril na střední teplotu, křídla vyjmeme z marinády, tu si odložíme a necháme na potírání masa. Křídla dáme na gril, osolíme a opékáme za občasného potírání asi 20 - 25 minut.
Marinovaná kuřecí křidýlka jsou hotová, jakmile mají zlatavou kůrčičku a uvnitř jsou měkká.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.