Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Polévky

Ovarová polévka

Ingredience
- +
  • vepřová hlava: 800 kg
  • vepřová játra, ledviny (vnitřnosti): 300 g
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • celer: 0.5 ks
  • petržel: 1 ks
  • bobkový list: 3 ks
  • kroupy
  • majoránka
  • česnek
  • sůl 
  • černý pepř (celý)

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Ovarová polévka - recept

Ovarová polévka - recept

Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme očištěnou cibuli, mrkev, petržel, celer a koření (bobkový list, kuličky pepře, sůl). Pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Odebereme maso, koření, zeleninu a polévku necháme vychladnout. 

Z čistého ovarového vývaru odebereme tukovou vrstvu. Polévku přivedeme k varu, přidáme podle chuti majoránku a prolisovaný česnek. Případně osolíme. Podáváme s uvařenými kroupami. 

Ovarová polévka je tradičním pokrmem při zabijačce. Maso z hlavy a vnitřnosti se podávají ihned po vytažení z vývaru s křenem nebo hořčicí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kachní prsíčka

Hlavní jídla: Kachní prsíčka

Kůži kachních prsou překrájíme na malé čtverečky a z obou stran osolíme, opepříme a okmínujeme. Kachní prsíčka…

Kefírová buchta

Dezerty: Kefírová buchta

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír,…

Jednohubky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky z listového těsta

Z vyváleného těsta vykrájíme menší  kolečka, můžeme použít vykrajovátka na linecké cukroví. Polovinu koleček…

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Pomazánky: Česneková pomazánka z balkánského sýra

Sýr nastrouháme, česnek prolisujeme, vejce uvaříme natvrdo a také nastrouháme. Veškeré ingredience smícháme…