Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Ovarová polévka Polévky
02. 03. 2020

Ovarová polévka

Ingredience
- +
  • vepřová hlava: 800 kg
  • vepřová játra, ledviny (vnitřnosti): 300 g
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • celer: 0.5 ks
  • petržel: 1 ks
  • bobkový list: 3 ks
  • kroupy
  • majoránka
  • česnek
  • sůl 
  • černý pepř (celý)

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Ovarová polévka - recept

Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme očištěnou cibuli, mrkev, petržel, celer a koření (bobkový list, kuličky pepře, sůl). Pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Odebereme maso, koření, zeleninu a polévku necháme vychladnout. 

Z čistého ovarového vývaru odebereme tukovou vrstvu. Polévku přivedeme k varu, přidáme podle chuti majoránku a prolisovaný česnek. Případně osolíme. Podáváme s uvařenými kroupami. 

Ovarová polévka je tradičním pokrmem při zabijačce. Maso z hlavy a vnitřnosti se podávají ihned po vytažení z vývaru s křenem nebo hořčicí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Smažený kapr v troubě

Hlavní jídla: Smažený kapr v troubě

Filety z kapra si minimálně jeden den před obalováním osolíme a silně potřeme prolisovaným česnekem. Zbavíme tak…

Lososová polévka

Polévky: Lososová polévka

Nejdříve si očistíme, oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli, mrkev a brambory. V hrnci rozehřejeme máslo a…

Chřestový krém se smetanou

Polévky: Chřestový krém se smetanou

Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu…