Pečená rajčata s parmezánem
Ingredience
- keříčková rajčata: 300 g
- strouhaný parmezán: 3 PL
- čerstvý tymián - snítka: 1 ks
- lístky bazalky: 6 ks
- olivový olej: 4 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajčata nakrájíme na poloviny, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme lehce potřeli olivovým olejem, řeznou stranou nahoru. Osolíme, opepříme, posypeme parmezánem, lístky tymiánu a nadrobno nasekanou bazalkou. Rajčata pokapeme olivovým olejem a upečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut.
Pečená rajčata s parmezánem jsou vhodná jako příloha k rybě, masu nebo jako lehká večeře.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.