Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený candát se zeleninou Hlavní jídla
06. 02. 2018

Pečený candát se zeleninou

Ingredience
- +
  • filety z candáta: 400  g
  • mladá cuketa: 1 ks
  • lilek: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks 
  • rajčata: 2 ks 
  • stroužky česneku: 2 ks 
  • rajčatové pyré: 3 PL
  • tymián 
  • sůl 
  • mletý pepř 
  • limetka
  • petrželka 
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečený candát – recept

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě (stačí okolo 20 až 30 vteřin), ihned zchladíme a oloupeme. Česnek nakrájíme na jemné plátky, lilek a cibuli na kostičky a cuketu na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli, cuketu a lilek. Přidáme rajčatové pyré, česnek, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme k hotové zelenině. 

Candáta dáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme pomazali trochou olivového oleje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova. Na talíři rybu pokapeme limetkovou šťávou.

Pečený candát se zeleninou je výborné a zdravé jídlo vhodné i pro redukční dietu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

grilovany-candat-s-grilovanou-zeleninou.jpg Hlavní jídla

Grilovaný candát s grilovanou zeleninou

Omyté a osušené filety několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neporušili maso, osolíme a opepříme. Smícháme bílé víno, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený rozmarýn. Do této marinády…

candat-na-masle.jpg Hlavní jídla

Candát na másle

Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč vyložíme pečícím…

Doporučené recepty

Quinoa se zeleninou a fetou

Saláty: Quinoa se zeleninou a fetou

Quinou uvaříme podle návodu. Důkladně ji propláchneme v horké vodě a uvaříme v osolené vodě. Trvá to zhruba 15…

Švestkový koláč s tvarohem

Dezerty: Švestkový koláč s tvarohem

Smícháme vejce s cukry, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a podle potřeby mléko. Důkladně promícháme a…

Zelené fazolové lusky na smetaně

Hlavní jídla: Zelené fazolové lusky na smetaně

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut…

Špenátová roláda s lososem

Předkrmy a chuťovky: Špenátová roláda s lososem

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Špenát spaříme vroucí vodou, vymačkáme z něj co nejvíce vody a nasekáme…