Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelné závitky s mletým masem Hlavní jídla
22. 09. 2017

Zelné závitky s mletým masem

Ingredience
- +
  • mleté maso: 300
  • bílé zelí: 1 ks
  • rýže: 50 g  
  • cibule: 1 ks  
  • vejce: 1 ks  
  • zeleninový vývar: 300 ml  
  • bobkový list: 2 ks  
  • majoránka: 1 KL  
  • oregano: 1 KL  
  • jalovec: 3 ks
  • nové koření: 3 ks
  • sůl 
  • pepř (mletý i celý) 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Zelné závitky s mletým masem – recept

Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou rýži pak smícháme s mletým masem, na jemno nakrájenou cibulí a vejcem. Dochutíme majoránkou, oreganem, solí a mletým pepřem. 

Zelí zbavíme košťálu a opatrně oddělíme jednotlivé listy tak, aby se nepoškodily. Jednotlivé listy ponoříme do vroucí vody a necháme je povařit asi 20 sekund, aby mírně změkly. Do středu každého listu položíme váleček z mletého masa, přehneme a smotáme. Na dno pekáče položíme pár čerstvých listů, aby se zelné závitky s mletým masem při pečení nepřichytily. Na toto lůžko pokládáme jednotlivé závitky vždy spojem dolů. Do pekáče vložíme bobkový list, jalovec a celý pepř, nové koření a zalijeme vývarem. Vše přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 170 °C asi 45 minut, poté dopékáme na 200 °C bez alobalu dalších 25 minut. 

Zelné závitky s mletým masem podáváme s chlebem, bramborami nebo rajskou omáčkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Kari omáčka

Přílohy: Kari omáčka

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v…

Carpaccio z červené řepy

Předkrmy a chuťovky: Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1…