Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Polévka minestrone Polévky
27. 10. 2017

Polévka minestrone

Ingredience
- +
  • bílé fazole: 150 g
  • menší brambory: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • řapíkatý celer: 1 ks
  • rajčata: 2 ks
  • hrášek: 2 PL
  • bylinky (petržel, libeček,...)
  • olivový panenský olej
  • sůl
  • pepř
  • parmazán

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Polévka minestrone - recept

Polévka minestrone – recept

Fazole necháme namočené ve studené vodě přes noc a další den je ve stejné vodě povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Po chvíli přidáme i oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Promícháme a přihodíme spařená a oloupaná rajčata. Vše zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme prolisovaný česnek, fazole, hrášek a přivedeme k varu. Přidáme trochu soli a pepře a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené bylinky.

Polévka minestrone se servíruje s kapkou olivového oleje a s nastrouhaným parmazánem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Játrová omáčka z vepřových jater

Hlavní jídla: Játrová omáčka z vepřových jater

Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme játra a bobkový list.…

Hovězí líčka na víně

Hlavní jídla: Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme.…

Plněné hovězí závitky

Hlavní jídla: Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo…

Jahodové tvarohové knedlíky: Babiččin recept

Hlavní jídla: Jahodové tvarohové knedlíky: Babiččin recept

Ze všech surovin uvedených výše zpracujte hladké a nelepivé těsto, to rozdělte na dvacet menších kousků, přibližně…