Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Ricottový koláč s mangem Dezerty
24. 03. 2020

Ricottový koláč s mangem

Ingredience
- +
  • Na korpus:
  • ovesné vločky: 100 g
  • strouhaný kokos: 100 g
  • máslo: 30 g
  • med: 3 PL
  • Na náplň:
  • ricotta: 250 g
  • střední mango: 1 ks
  • citronová šťáva: 1 PL
  • vanilkový cukr: 2 ks
  • plátková želatina: 3 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Ricottový koláč s mangem - recept

Ricottový koláč s mangem - recept

Ovesné vločky rozmixujeme, smícháme se strouhaným kokosem, změklým máslem a medem. Formu na koláč vymažeme máslem a natlačíme do ní těsto na korpus tak, aby byla pokryta i "stěna" formy. Vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté na 170 °C.

Mezitím oloupeme mango, zbavíme jej pecky a dužinu rozmixujeme. Ricottu promícháme s mangem, přidáme citronovou šťávu a  vanilkový cukr. Pokud by se nám náplň zdála být málo sladká, přidáme med nebo sladidlo podle vlastního výběru. Plátkovou želatinu si rozpustíme a důkladně ji promícháme s ricottovou náplní. Nalejeme na vychladlý korpus a necháme zatuhnout v lednici.

Ricottový koláč s mangem podáváme s oblíbeným ovocem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomerancove-smoothie-s-mangem.jpg Dezerty

Pomerančové smoothie s mangem

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Mango zbavíme pecky a nakrájíme. Pomerančovou šťavu, mango, chia semínka rozmixujeme s kokosovým mlékem. Dle chuti přidáme zázvor a znovu rozmixujeme. 

mangova-ledova-trist.jpg Dezerty

Mangová ledová tříšť

Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostky. Dužinu dáme do vyšší nádoby, přidáme citronovou šťávu, cukr, perlivou vodu a necháme chvíli odstát, až se začne rozpouštět cukr. Vše rozmixujeme…

Doporučené recepty

Zapečené těstoviny s tuňákem z konzervy

Hlavní jídla: Zapečené těstoviny s tuňákem z konzervy

Těstoviny uvaříme v osoléné vodě al dente (na skus) a propláchneme studenou vodou. Smícháme těstoviny, kousky…

Bramborový salát bez majonézy

Saláty: Bramborový salát bez majonézy

Omyté brambory ve slupce v hrnci zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 15 – 20 minut.…

Pečená dýně Hokkaido

Přílohy: Pečená dýně Hokkaido

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou…

Polévka z mořských plodů

Polévky: Polévka z mořských plodů

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a…