Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Smetanová omáčka z lišek Hlavní jídla
11. 09. 2017

Smetanová omáčka z lišek

Ingredience
- +
  • čerstvé lišky: 250
  • smetana ke šlehání: 120 ml 
  • bílé víno: 50 ml 
  • máslo: {1 PL} 
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Smetanová omáčka z lišek - recept

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat. Až bude víno zredukované zhruba na polovinu, přidáme k němu lišky nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a prolisovaný česnek. Dusíme asi pět minut a přidáme smetanu ke šlehání. Smetanová omáčka z lišek se vaří asi 15 minut na středním plameni. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Výborná je omáčka s těstovinami, domácím houskovým nebo bramborovým knedlíkem či bramborovými noky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Zázvorky

Vánoční cukroví: Zázvorky

Mouku prosijeme a smícháme s kypřícím práškem. Cukr také prosijeme, promícháme s moukou a přidáme ostatní…

Krůtí karbanátky

Hlavní jídla: Krůtí karbanátky

Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem…

Guláš z kuřecích srdíček

Hlavní jídla: Guláš z kuřecích srdíček

Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle…

Domácí kuřecí stripsy

Hlavní jídla: Domácí kuřecí stripsy

Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky, můžeme ale použít i spodní stehna či křídla nebo stehenní řízky. Maso…