Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka z lišek Polévka z lišek Polévky
30. 08. 2017

Polévka z lišek

Ingredience
- +
  • lišky {220} g
  • brambory {2}
  • jarní cibulka {3}
  • anglická slanina {70} g
  • stroužky česneku {2}
  • čerstvá petrželka 
  • máslo {1} PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Polévka z lišek - recept

Ve středním hrnci nejprve orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Poté k ní přidáme pokrájené jarní cibulky spolu s kouskem másla. Opět chvíli restujeme, až se cibulky zatáhnou. Mezitím si lišky nakrájíme na drobné kousky a přidáme je do hrnce. Osolíme, opepříme a přidáme dva prolisované stroužky česneku. Nakonec přidáme brambory nakrájené na malé kousky a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Polévka z lišek se vaří do úplného změknutí asi 20 minut na středním plamenu. Servírujeme a na talíři zdobíme čerstvou petrželkou. Polévka z lišek je výborná s čerstvým chlebem nebo s opečeným toastem potřeným máslem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Vepřový guláš z plecka

Hlavní jídla: Vepřový guláš z plecka

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla,…

Smažený kapr

Hlavní jídla: Smažený kapr

Osušené kapří filety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a…

Játrová omáčka

Přílohy: Játrová omáčka

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme…

Kokosové sušenky

Vánoční cukroví: Kokosové sušenky

Ve větší míse smícháme mouku se strouhaným kokosem a cukrem. Přidáme změklé máslo, žloutky a citronovou kůru.…