Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Španělský ptáček Španělský ptáček Hlavní jídla
03. 10. 2017

Španělský ptáček

Ingredience
- +
  • hovězí roštěná - plátky: 2 ks
  • hovězí vývar: 400 ml
  • vejce natvrdo: 1 ks
  • anglická slanina - plátky: 5 ks
  • cibule: 1 ks
  • jarní cibulka: 1 ks
  • nakládané okurky: 2 ks
  • kvalitní párek: 1 ks
  • dijonská hořčice: 2  KL
  • olej nebo sádlo
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Španělský ptáček – recept

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, čtvrtku párku, čtvrtku vejce natvrdo, půlku nakládané okurky a kousek jarní cibulky. Zabalením vytvoříme závitky a ty převážeme potravinářskou nití nebo provázkem.

Cibuli a zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, v hrnci rozpálíme olej nebo lépe sádlo, osmahneme na něm cibuli a slaninu, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vroucím vývarem, opepříme, přidáme trochu dijonské hořčice a dusíme asi hodinu až hodinu a půl doměkka. Občas vše zamícháme a podlijeme vývarem. Asi v polovině doby přidáme nadrobno pokrájené zbytky vejce, párku a okurky, omáčku můžeme dochutit lákem z okurek.

Španělský ptáček se nejčastěji podává s dušenou rýží. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Chřest se sýrovou omáčkou

Přílohy: Chřest se sýrovou omáčkou

Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na…

Pštrosí steak

Hlavní jídla: Pštrosí steak

Očištěné pštrosí maso potřeme olivovým olejem a posypeme z obou stran tymiánem. Vyšší steaky naklepeme pomocí…

Kuřecí maso v těstíčku

Hlavní jídla: Kuřecí maso v těstíčku

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Smícháme vejce, mouku, škrob, sójovou omáčku, špetku…

Kachní prsa na medu

Hlavní jídla: Kachní prsa na medu

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso.…