Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Španělský ptáček Hlavní jídla
03. 10. 2017

Španělský ptáček

Ingredience
- +
  • hovězí roštěná - plátky: 2 ks
  • hovězí vývar: 400 ml
  • vejce natvrdo: 1 ks
  • anglická slanina - plátky: 5 ks
  • cibule: 1 ks
  • jarní cibulka: 1 ks
  • nakládané okurky: 2 ks
  • kvalitní párek: 1 ks
  • dijonská hořčice: 2  KL
  • olej nebo sádlo
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Španělský ptáček – recept

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, čtvrtku párku, čtvrtku vejce natvrdo, půlku nakládané okurky a kousek jarní cibulky. Zabalením vytvoříme závitky a ty převážeme potravinářskou nití nebo provázkem.

Cibuli a zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, v hrnci rozpálíme olej nebo lépe sádlo, osmahneme na něm cibuli a slaninu, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vroucím vývarem, opepříme, přidáme trochu dijonské hořčice a dusíme asi hodinu až hodinu a půl doměkka. Občas vše zamícháme a podlijeme vývarem. Asi v polovině doby přidáme nadrobno pokrájené zbytky vejce, párku a okurky, omáčku můžeme dochutit lákem z okurek.

Španělský ptáček se nejčastěji podává s dušenou rýží. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kaše z červené čočky a dýně

Hlavní jídla: Kaše z červené čočky a dýně

Dýni vydlabeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme na plech s pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem, přidáme…

Krémová houbová polévka

Polévky: Krémová houbová polévka

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a opečeme pórek, po chvíli přidáme na plátky…

Boršč bez masa

Polévky: Boršč bez masa

Pokrájíme si zelí i brambory na menší kousky a vaříme je společně ve vývaru asi 15 minut. Do jiného hrnce si dáme…

Tagliatelle s hráškem

Hlavní jídla: Tagliatelle s hráškem

Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě.…