Srnčí medailonky na víně
Ingredience
- srnčí panenka nebo hřbet: 400 g
- červené víno: 150 ml
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- houby: 100 g
- jalovec: 2 ks
- tymián - špetka: 1 ks
- rozmarýn - špetka: 1 ks
- sůl
- pepř
- olej nebo sádlo
- hladká mouka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Srnčí medailonky – recept
Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet.
Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran na oleji nebo sádle. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme marinádou z vína, cibule a bylinek. Omáčku vaříme do zhoustnutí a scedíme.
Srnčí medailonky podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami zalité omáčkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.