Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí medailonky na víně Hlavní jídla
12. 01. 2018

Srnčí medailonky na víně

Ingredience
- +
  • srnčí panenka nebo hřbet: 400 g
  • červené víno: 150 ml
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • houby: 100 g
  • jalovec: 2 ks
  • tymián - špetka: 1 ks 
  • rozmarýn - špetka: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej nebo sádlo 
  • hladká mouka 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí medailonky – recept

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet.

Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran na oleji nebo sádle. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme marinádou z vína, cibule a bylinek. Omáčku vaříme do zhoustnutí a scedíme.

Srnčí medailonky podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami zalité omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Nakládaný hermelín

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný hermelín

Hermelíny podélně rozkrojíme, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Část cibule a česneku společně s mletou…

Domácí česneková pasta

Ostatní: Domácí česneková pasta

Oloupaný česnek vložíme do mixeru, přidáme sůl a zalijeme slunečnicovým olejem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou…

Kynuté palačinky

Hlavní jídla: Kynuté palačinky

Trochu vlažného mléka promícháme s cukrem a přidáme nadrobené čerstvé droždí. Vložíme na teplé místo a necháme…