Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí medailonky na víně Hlavní jídla
12. 01. 2018

Srnčí medailonky na víně

Ingredience
- +
  • srnčí panenka nebo hřbet: 400 g
  • červené víno: 150 ml
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • houby: 100 g
  • jalovec: 2 ks
  • tymián - špetka: 1 ks 
  • rozmarýn - špetka: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej nebo sádlo 
  • hladká mouka 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí medailonky – recept

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet.

Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran na oleji nebo sádle. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme marinádou z vína, cibule a bylinek. Omáčku vaříme do zhoustnutí a scedíme.

Srnčí medailonky podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami zalité omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Sardelová pomazánka

Pomazánky: Sardelová pomazánka

Sardelová pomazánka je hotová během pár minut. Stačí uvařit vejce natvrdo, nechat vychladnout a nakrájet na…

Povidlovo-makové lokše

Dezerty: Povidlovo-makové lokše

Brambory vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do měkka (podle velikosti brambor). Když…

Tagliatelle s hráškem

Hlavní jídla: Tagliatelle s hráškem

Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě.…