Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 1417x

Srnčí medailonky na víně

Ingredience
- +
  • srnčí panenka nebo hřbet: 400 g
  • červené víno: 150 ml
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • houby: 100 g
  • jalovec: 2 ks
  • tymián - špetka: 1 ks 
  • rozmarýn - špetka: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej nebo sádlo 
  • hladká mouka 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí medailonky na víně - recept

Srnčí medailonky – recept

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet.

Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran na oleji nebo sádle. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme marinádou z vína, cibule a bylinek. Omáčku vaříme do zhoustnutí a scedíme.

Srnčí medailonky podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami zalité omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Demi glace z telecích kostí

Polévky: Demi glace z telecích kostí

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na…

Domácí rajčatový džus

Nápoje: Domácí rajčatový džus

Rajčata nakrojíme na spodní straně do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, podlijeme…

Avokádový dip

Ostatní: Avokádový dip

Při nákupu avokáda se zaměříme hlavně na to, aby bylo na omak měkké a pružné. Avokádo rozřízneme podélně okolo…

Hovězí líčka na víně

Hlavní jídla: Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme.…