Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Srnčí medailonky na víně Hlavní jídla
12. 01. 2018

Srnčí medailonky na víně

Ingredience
- +
  • srnčí panenka nebo hřbet: 400 g
  • červené víno: 150 ml
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • houby: 100 g
  • jalovec: 2 ks
  • tymián - špetka: 1 ks 
  • rozmarýn - špetka: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej nebo sádlo 
  • hladká mouka 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Srnčí medailonky – recept

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet.

Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran na oleji nebo sádle. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme marinádou z vína, cibule a bylinek. Omáčku vaříme do zhoustnutí a scedíme.

Srnčí medailonky podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami zalité omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Perník z cukety

Dezerty: Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme.…

Domácí vanilková zmrzlina

Dezerty: Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a…